Scroll Top

5 domenii în care sunt utile codurile de bare

5 DOMENII ÎN CARE SUNT UTILE CODURILE DE BARE

Echipamentele pentru coduri de bare sunt esențiale pentru gestionarea eficientă a informațiilor despre produse sau procese în diverse domenii de activitate: depozite, producție, transport, domeniul medical și horeca.
Fie că vorbim de scanere pentru coduri de bare, imprimante, tablete, aplicatoare, camere de verificare sau doar simple etichete, toate acestea aduc un plus de vizibilitate și control asupra bunurilor, activelor și tranzacțiilor în compania dumneavoastră.

1.DEPOZITE

Când te ocupi de un depozit, e important să controlezi toate etapele procesului logistic, iar acest lucru poate fi făcut cu ajutorul sistemelor bazate pe coduri de bare.
La recepția mărfii, datele produselor sunt captate în timp real și se trimit în sistemul de gestiune, iar problemele sesizate la livrare sunt gestionate cu ușurință.
În cazul depozitării și reaprovizionării știi exact unde este un produs și ce disponibilitate are.
Când se efectuează inventarul și operațiunile legate de gestionarea materialelor ești la curent cu starea și locația tuturor activelor.
Pentru ambalarea mărfurilor confirmi comenzile cu o scanare rapidă, tipărești eticheta de transport cu destinația corectă și urmărești fiecare pachet către camionul potrivit.

2.PRODUCȚIE

Cu soluțiile bazate pe senzori, cititoare și tehnologie de scanare cod de bare, beneficiezi de tot ce ai nevoie în zona de producție: trasabilitate, controlul calității, gestionare active și facilități, conectare în rețea.
Pentru activitățile din teren, cu calculatoarele și imprimantele mobile, poți să livrezi corect, la timp și cu o evidență clară (număr de inventar, raft, dovadă a livrării – chiar și cu fotografii). Iar pentru partea în care sunt necesare reparații, ai acces direct la specificații tehnice, informații despre inventar și poți comunica direct cu clienții, reducând apelurile și reparațiile repetate.
În plus, soluțiile de calcul, scanerul pentru cod de bare și imprimanta de etichete mobilă te țin conectat cu fiecare zonă operațională a depozitului, pentru o gestionare cu succes a tuturor proceselor.

3.TRANSPORT ȘI LOGISTICĂ

În lumea de azi, cererile pentru companiile de transport și logistică sunt mai mari ca niciodată. Personalul este sub presiune, cerințele de conformitate sunt complexe, iar clienții se așteaptă la service și informații imediate.
Soluțiile pentru coduri de bare pentru transport și logistică îți oferă o vizibilitate excelentă pentru fiecare detaliu al afacerii tale.
Cu urmărirea electronică a activelor, vei obține vizibilitatea necesară pentru a minimiza timpii de așteptare, a crește ritmul de lucru și a dinamiza livrările pentru o flotă auto sigură, eficientă și productivă.
În activitățile de curierat, călătoria unui colet este vizibilă și ușor de urmărit pentru toți cei ce sunt implicați în această activitate.

4.DOMENIUL MEDICAL

Utilizarea sistemului de etichetare cu coduri de bare permite responsabililor din sistemul de sănătate să asigure identificarea cu exactitate a pacienților și păstrarea datelor acestora în condiții de siguranță.
Alocarea unui cod de bare, tipărit pe un suport reprezentat de brățară, facilitează accesarea rapidă a informațiilor esențiale despre pacient precum numele, prenumele, data nașterii, medicul curant, diagnosticul, grupa sanguină sau oricare alte date de către personalul medical. Când vine vorba de partea de scanare cod de bare, aceasta se poate opera în orice moment oportun pentru verificarea identității pacientului, ceea ce permite alimentarea bazelor de date cu informații concludente ce vor putea fi consultate de către personalul medical.
Codurile de bare pot fi utilizate în emiterea rețetelor și în activitatea de laborator. Astfel, există siguranța că pacienților le este prescrisă medicamentația indicată, iar în laborator gestiunea probelor va fi asigurată.

5.HORECA

În Horeca, codurile de bare ajută la optimizarea activităților din depozite și spații de servire, la inventarierea, realimentarea stocurilor, managementul prețurilor, recepția comenzilor sau realizarea plății comenzilor. Toate acestea duc la o mai bună organizare, dar și la economii de timp și resurse.
Soluțiile mobile de comandă, POS-urile mobile și imprimantele portabile sunt soluții ideale pentru sectorul horeca, indiferent dacă vă serviți cliențiii într-un restaurant cu servicii complete, lângă piscină sau printr-o livrare direct acasă.
De asemenea, cei care operează în sectorul alimentar și al băuturilor au nevoie de un sistem de etichetare pentru produsele lor compus din  imprimante etichete autocolante, software și consumabile (etichete autocolante, riboane etc.) care îndeplinesc cerințele pentru contactul direct și indirect cu alimentele.
Printr-un program de fidelizare prin carduri cu cod de bare se poate asigura înregistrarea datelor de contact ale clienților, conceperea de oferte personalizate, emiterea de rapoarte pe clienți sau pe produse, lansarea de acțiuni de retenție a clienților.

scaner coduri de bare CHR
codurile de bare
productie barcode chr
transport barcode CHR
medical barcode chr
horeca barcode crop

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.